Karmaismeret a tudati lélek korában Nyomtatás E-mail
2011. június 29.

Novalis Szeminárium

4. évfolyam, 1-10. óra, 2011. február-július

Karmaismeret a tudati lélek korában

Utolsó frissítés ( 2012. június 29. )
Tovább...
 
2012 misztériuma és az ahrimáni inkarnáció (Magyarul is megjelent) Nyomtatás E-mail
2011. június 20.

Image

Robert Powell - Kevin Dann

Krisztus és a maja naptár

2012 és az Antikrisztus eljövetele

 

Amerikában élénk eszmecsere folyt Ahrimánnak a nyugati világban bekövetkező - Rudolf Steiner által megjövendölt - megtestesüléséről. A kanadai Vancouverben tevékenykedő és kezdetben Willi Sucher munkássága által inspirált asztroszófus és euritmista, Robert Powell a nemrég megjelent Christ and the Maya Calendar - 2012 and the Coming of the Antichrist [Krisztus és a maja naptár - 2012 és az Antikrisztus eljövetele] című könyvében (New York, 2009) ennek a megtestesülésnek az időpontját is meghatározta: 2009. július 22-e, az Európából nem látható teljes napfogyatkozás napja. Powell rendszeresen dolgozik Vancouverben, s így e kérdéses, de elgondolkodtató kijelentése hosszas vita tárgyát képezte.

Rámutattam arra, hogy megítélésem szerint bizonyos veszélyt rejt magában, hogyha figyelmünket egy konkrét napra szegezzük: mégpedig az a veszély, hogy ezáltal figyelmen kívül hagyjuk Ahrimán működésének azokat az egyre erőteljesebben megnyilvánuló jellegzetességeit, amelyek az inkarnációját évtizedek, sőt talán évszázadok óta készítik elő. Ilyen szempontból különösen a 2001. szeptember 11-én bekövetkezett esemény játszik kulcsfontosságú szerepet.

Utolsó frissítés ( 2011. december 21. )
Tovább...
 
Szergej O. Prokofjev betegsége Nyomtatás E-mail
2011. június 15.

Das Goetheanum

Szergej O. Prokofjev közleménye

2011. június 11.

 

Egészségi állapotom miatt az idei éves közgyűlés óta kénytelen voltam felfüggeszteni a Goetheanumban folytatott tevékenységeimet. A vezetőség és a főiskolai kollégium nyilvános és zárt ülésein is ezért nem tudok részt venni. A további fejleményekről, a dolgok további alakulásáról idejében tájékoztatni fogom a tagságot. Ezenkívül azért is a megértésüket kérem, hogy az ezen idő alatt kapott levelekre, e-mailekre és észrevételekre sajnos nem tudok válaszolni.

Szergej O. Prokofjev

Szergej O. Prokofjev írásai a NOVALIS hasábjain

A közlemény a Das Goetheanum 2011/23-24. számában jelent meg (2011. június 11-én).

Utolsó frissítés ( 2011. október 01. )