Prokofjev előadássorozata Rudolf Steiner 150. születésnapjára Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 18.

Das Goetheanum (Dornach)

Szergej Prokofjev mégis megtartja őszi előadásait

Rudolf Steiner életútja az antropozófia fényében

 

Bár Szergej Prokofjev egészségi okokból kénytelen volt lemondani nyári kötelezettségeit, a Rudolf Steiner születésének 150. évfordulója alkalmából meghirdetett előadásait mégis meg tudja tartani. Az előadásokra az előzetesen közzétett időpontokban kerül sor: október 3., október 24., november 7., november 21. és december 12., mindig hétfőn este 8 órakor.

Utolsó frissítés ( 2012. február 29. )
Tovább...
 
2001. szeptember 11. - az új Pearl Harbor Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 10.

ImagePeter Tradowsky és Thomas Meyer írásai

2001. szeptember 11.

- az új Pearl Harbor

A 21. század őskatasztrófája

 

A 2001. szeptember 11-ei támadásokkal kapcsolatban bebizonyosodott, hogy a New York-i World Trade Center (a Világkereskedelmi Központ) két tornya nem a repülőgépek, hanem robbantás miatt omlott össze.

E szörnyűséges tény a koppenhágai Niels Bohr Intézet egyik kutatójának, Niels Harrit professzornak az egyik tanulmánya révén vált bizonyossá, mivel a New York-i ikertornyok porában el nem égett nanotermit volt kimutatható. Ez a katonai célokra kifejlesztett robbanóanyag néhány másodperc alatt 3000 fokos hőmérsékletet képes előállítani, ami még az acélt is megolvasztja, míg a kerozin csak 600 fokos hőt termel, s így nem képes az acélt megolvasztani. E vizsgálat eredményének jelentősége szinte felbecsülhetetlen (melyre ráadásul egy elismert szakértő jutott), hiszen ez a sarokköve az ezzel kapcsolatos, s immár megcáfolhatatlan fejtegetéseknek.

Utolsó frissítés ( 2017. szeptember 13. )
Tovább...
 
Peter Selg írása Prokofjev Éteri Krisztus-könyvéről (1. rész) Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 05.

ImagePeter Selg

Hűnek maradni a feladathoz

Szergej O. Prokofjev Krisztus megjelenése az éteri világban című könyvéről

 

Szergej O. Prokofjev a 2010-es év minden bizonnyal legfontosabb antropozófiai könyvének hét, módszeresen felépített fejezetében vizsgálja a jelen és jövő Krisztus-élményének szellemtudományos aspektusait. A könyv hét fejezetét („előszó helyett”) Rudolf Steiner erre vonatkozó kijelentéseinek történeti áttekintése, illetve „Az éteri újraeljövetel és az Antropozófiai Társaság feladatai” című, a jövő fontosságát hangsúlyozó végkicsengése foglalja keretbe.

A könyv útja - annak hét fejezete - az éteri újraeljövetel kozmikus dimenzióinak leírásával kezdődik, egy olyan tanulmánnyal, melyben Szergej Prokofjev Rudolf Steiner szellemi kutatásának elmélyült feldolgozása alapján az antropozófiai szakirodalomban elsőként volt képes bemutatni, hogy a Rudolf Steiner által 1910 januárjában elkezdett fejtegetések micsoda kozmikus és tellurikus összefüggésben állnak a Föld és az emberiség egész fejlődésével.

Utolsó frissítés ( 2012. január 13. )
Tovább...