Das Goetheanum (a hetilap és a hírlevél tartalmából) (2008/9.) Nyomtatás E-mail
2008. április 14.
● A Goetheanum és a Keresztény Közösség vezetőinek találkozója

Január 20-a és 22-e között a Keresztény Közösség berlini központjában - a két mozgalom különbözősége és együttműködése áttekintésének jegyében - került sor az Általános Antropozófiai Társaság Vezetőségének és a Keresztény Közösség Vezetőségének (az úgynevezett hetes körnek) a találkozójára. (Antropozófiai Társaság: Anthroposophische Gesellschaft; Keresztény Közösség: Christengemeinschaft)

● Négy konferencia Rudolf Steiner krisztológiájáról

2007 és 2010 között - mindig Mennybemenetel ünnepének időszakában - négy konferenciára is sor kerül a dornachi Goetheanumban Rudolf Steiner életművének krisztológiai alapjairól:

2007. május 17-20.: A szabadság filozófiájának krisztológiai alapjai

2008. április 24-27.: A szellemtudomány körvonalainak krisztológiai alapjai

2009. május 21-24.: az első Goetheanum krisztológiai alapjai

2010. május 13-16.: az 1923/24-es Karácsonyi Gyűlés és az Antropozófiai Társaság szellemi Alapkőletételének krisztológiai alapjai

Szergej O. Prokofjev ad áttekintést a négy konferencia összefüggéséről:

Rudolf Steiner révén az antropozófia földi fejlődése jelentős átalakuláson ment keresztül, melynek négy fokozata van: A szabadság filozófiája, A szellemtudomány körvonalai, az első Goetheanum és a Karácsonyi Gyűlés (1923/24). Az első fokon Rudolf Steiner megalkotta az antropozófia megismerési módszerét, a második fokon gondolati formába öntötte ennek a módszernek a gyümölcseit, majd a harmadik fokon egy imaginatív összművészeti alkotást hozott létre belőle, hogy mindebből a negyedik fokon végül megvesse egy új ezoterikus emberi közösség alapjait.

Ennek a négy fokozatnak egy egyedülálló, folytonosan működő, mélységes keresztény (krisztusi) impulzus az alapja, amely egy sajátos, fejlődésben lévő egységgé fűzi össze ezt a négy fokozatot. A dornachi Goetheanumban - mindig Mennybemenetel időszaka körül - megrendezett négy konferenciának is az a feladata, hogy kikutassa, és mindegyik fokon feltárja ezt az impulzust, amely az antropozófiai fejlődés négy fokozatának közös krisztológiai alapja.

Utolsó frissítés ( 2012. május 17. )
 
< Előző   Következő >