NOVALIS / Főoldal
Száz éve (Vor hundert Jahren: Vortragsreise in Norddeutschland) Nyomtatás E-mail
2009. november 03.

Image1909. november eleje

Északnémet előadó körút

 

Rudolf Steiner 1909. november 2-án Az emberiség fejlődésének mélyebb titkai az evangéliumok fényében: Krisztus ábrázolásának különböző szempontjai a négy evangéliumban címmel a tagok számára tart előadást Berlinben (GA 117).

Másnap, több mint fél év után először indul ismét több helyszínen tartott előadó körútra, ezúttal az északnyugaton fekvő német nagyvárosokba (Berlin - Hannover - Bielefeld - Bréma - Hamburg - Berlin: Rudolf Steiner az 1909. március közepén tett előadó körútjának útvonalát járja végig, csak fordított irányban, és Bréma érintésével).

1909. november 3-4.: HANNOVER. Rudolf Steiner november 3-án egy nyilvános, 4-én pedig egy Zweig-előadást tart az osztfáliai városban, Alsó-Szászország központjában, előbbit a reinkarnáció és a karma kérdéseiről, utóbbit a két Jézus gyermekről.

1909. november 5.: BIELEFELD. A vesztfáliai városban is egy nyilvános és egy Zweig-előadásra kerül sor, előbbi címe: A halál titka mint az élet rejtélyének kulcsa.

1909. november 6-7.: BRÉMA. Rudolf Steiner az egyik legjelentősebb északnémet „városállamban” is két előadást tart: a november 6-ai nyilvános előadást a János-evangélium magasabb értelmének, a 7-ei Zweig-előadást pedig ismét a reinkarnáció és a karma kérdéseinek szenteli.

1909. november 7-8.: HAMBURG. A másik nagy északnémet „városállamban” is egy nyilvános és egy Zweig-előadásra kerül sor, előbbi témája „az igazság missziója”.

Berlinbe visszatérve Rudolf Steiner két előadást tart a következő napokban: november 9-én az Ábrahám és az óhéber nép küldetése című előadással az evangéliumokról szóló sorozatát folytatja a berlini tagok számára (GA 117), november 11-én pedig az Aszkézis és betegség című előadással az Építészek Házában tartott nyilvános ciklusát viszi tovább (GA 58).

Utolsó frissítés ( 2009. november 06. )
 
< Előző   Következő >