NOVALIS / Főoldal
Száz éve (Vor hundert Jahren: Zweite Rundreise des Jahres 1910) Nyomtatás E-mail
2010. február 10.

1910. február közepe

Az év második előadó körútja

Drezda - Weimar - Frankfurt - Wiesbaden

A januári stockholmi János-evangélium és az elzász-badeni körút, majd a február eleji kasseli előadások után Rudolf Steiner február 11-én indul az 1910-es esztendő második előadó körútjára (Berlin - Drezda - Weimar - Frankfurt - Wiesbaden - Frankfurt - Berlin).

1910. február 11.: DREZDA. A szász fővárosban Az ember körforgása az érzéki, a lelki és a szellemi világon át címmel egy nyilvános előadásra kerül sor.

1910. február 12.: WEIMAR. Türingia, illetve a német klasszika központjában, Goethe és Schiller együttműködésének színhelyén Rudolf Steiner Buddha és Krisztus címmel tart nyilvános előadást.

1910. február 13-15.: FRANKFURT. Majna-Frankfurtban, Goethe szülővárosában két nyilvános és egy Zweig-előadás hangzik el: a február 13-ai Zweig-előadást még ugyanaznap egy nyilvános előadás követi Goethe Faustjáról, ezúttal exoterikus szempontból, melyet két napra rá egészít ki ezoterikus nézőpontból a másik frankfurti Faust-előadás.

1910. február 14.: WIESBADEN. A két frankfurti Goethe-előadás között Rudolf Steiner egy kisebb kitérőt tesz Hessen központjába, ahol egy nyilvános és egy Zweig-előadást tart: utóbbinak a címe A növények természete és az ember viszonya a növényvilághoz, előbbié pedig Krisztus befogadása a nyugati világban.

Berlinbe visszatérve Rudolf Steiner február 17-én Az imádság lényege című előadással az Építészek Házában tartott nyilvános sorozatát folytatja (GA 59).

Utolsó frissítés ( 2010. február 11. )
 
< Előző   Következő >