Szergej Prokofjev betegségéről (Távolléte a dornachi vezetőségből) Nyomtatás E-mail
2012. február 21.

A betegség mint próbatétel

Szergej Prokofjev újabb közleménye

egészségi állapotáról

az Általános Antropozófiai Társaság tagjaihoz

 

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket (ahogy azt legutóbbi közleményemben is jeleztem), hogy bár egészségi állapotomban jelentős javulás következett be, egyelőre azonban még betegállományban maradok. Ezt követően pedig úgy tervezem, ahogy vezetőségi kollégáimmal is megállapodtunk, hogy hosszas szabadságra megyek, mégpedig előreláthatólag a 2013-as közgyűlésig.

Ezt az időszakot arra szeretném felhasználni, hogy átgondoljam azt az új helyzetet, amely megbetegedésem révén állt elő az életemben, s hogy néhány olyan írói tervemnek szenteljem magam, mely az utóbbi években a munkáimból adódó nagy túlterheltség folytán félbemaradt.

Ezen idő alatt tehát nem tudok részt venni a vezetőség és a főiskolai kollégium folyamatos munkájában. A Goetheanumban sem fogok semmilyen más feladatot ellátni, s így nem is tudok semmi másért felelősséget vállalni, mint Rudolf Steiner születésnapjának és halála évfordulójának minden évben megrendezett megünnepléséért.

Teljes szívemből szeretnék köszönetet mondani mindazoknak a tagoknak, akik az elmúlt év során támogató és segítő szándékú gondolataikkal nagy segítséget nyújtottak nekem a betegségemmel folytatott küzdelemben. A világ minden részéről hozzám érkező számos levél és személyes jókívánság nemcsak hogy nagyon megérintett engem, hanem belső erőt is adott nekem ahhoz, hogy helytálljak életemnek e rám rótt próbatételén.

Szergej Prokofjev

Dornach, 2012 februárjában

 

Előzmények és kapcsolódó anyagok:

Szergej Prokofjev közleménye (Szergej Prokofjev betegségéről 1.)

Szergej Prokofjev mégis megtartja őszi előadásait (Szergej Prokofjev betegségéről 2.)

Dornach volt élete álma (Beszélgetés Szergej O. Prokofjevvel)

Szergej O. Prokofjev: Utam a Rudolf Steiner és az új misztériumok megalapozása című könyvhöz

Szergej O. Prokofjev írásai és könyvei a NOVALIS hasábjain

 

A közlemény a Das Goetheanum 2012/7-8. számának hírlevelében jelent meg (2012. február 17-én). Fordította: Korcsog Balázs

Utolsó frissítés ( 2013. február 12. )
 
< Előző   Következő >