NOVALIS / Főoldal
ŐSNAGYPÉNTEK: Steiner megadja a Golgotai Misztérium időpontját Nyomtatás E-mail
2023. április 03.

Image33. április 3.

Jézus Krisztus kereszthalálának napja

 

Rudolf Steiner saját kezű bejegyzése az 1912 Húsvétjára megjelenő új antropozófiai naptár április 3-ai napjához (aláhúzással külön kiemelve a többi esemény, évforduló és emléknap közül): Szellemtudományos eredmények szerint 33. április 3-a Jézus Krisztus halálának napja.

Rudolf Steiner először 1911. december 16-án, egy berlini ezoterikus órán (az 1912/13-as naptár előkészületeinek jegyében) adta meg a Golgotai Misztérium pontos időpontját. Erről az ezoterikus óráról négy különböző (A, B, C, D) feljegyzés maradt fenn (GA 266b):

(A) Az építő és a romboló erők között a mérleg nyelve a Golgotai Misztérium idején, 33. április 3-án állt egyensúlyban. Krisztus ekkor kapcsolódott össze s vált eggyé a Földdel, így ettől kezdve minden ember önmagában, lelke legmélyén találhatja meg Őt.

(B) A romboló erők a golgotai esemény idején kerültek éppen egyensúlyba az építő erőkkel, mégpedig az időszámításunk szerinti 33-as év április 3-án (az akkori időszámítás szerint Niszán hó 14-én). Krisztus ekkor olyan új erőt áramoltatott a Földbe és az emberiségbe, amely képes ellensúlyozni ezeket a pusztító erőket. (…) És [a Golgotai Misztérium óta] nem kívül (ahogy még Zarathusztra is), hanem önmagunkban, Földünkön találunk Krisztusra.

(C) Az ezotéria a tudtunkra adja, hogy 33. április 3-a az a pénteki nap, amikor a Golgotai Misztérium végbement. (…) És a Golgotai Misztérium óta Krisztus eggyé vált a Földdel.

(D) Krisztus Jézus halála révén vált lehetővé, hogy a benne működő eleven kozmikus erő egyesüljön a Földdel. - Ez 33. április 3-án (Niszán hó 14-én) történt meg. Ez volt az a pillanat, amikor a kozmosz élete újra összekapcsolódott a Földdel.

 

Összeállította és fordította: Korcsog Balázs

Kapcsolódó anyagok:

Rudolf Steiner megadja a Golgotai Misztérium pontos időpontját (1. rész)

Ős-Nagyhét, ős-Húsvét

Utolsó frissítés ( 2023. február 20. )
 
< Előző   Következő >