Szergej O. Prokofjev legújabb közleménye egészségi állapotáról Nyomtatás E-mail
2013. február 11.

ImageProkofjev „lemondólevele”

Szergej Prokofjev levele

a tagokhoz és barátokhoz

 

Az Antropozófiai Társaság tisztelt tagjai, kedves barátaim!

Ahogy egy évvel ezelőtt megígértem, ezzel a levéllel további tájékoztatást szeretnék adni Önöknek egészségi állapotomról. Az utóbbi időben sajnos komolyabb komplikációk, súlyos szövődmények léptek föl, melyek különféle következményekkel járnak a Vezetőség és a főiskolai kollégium [a Szabad Szellemtudományi Főiskola vezető testületének] tagjaként végzett tevékenységemre. A vezetőségbeli kollégáimmal folytatott megbeszélés során arra az elhatározásra jutottam, hogy a soron következő (2013-as) közgyűléstől kezdve a nyugalmazott vezetőségi tag tisztségét töltöm be [vagyis vezetőségi tagként nyugállományba vonulok]. Esetemben ez nem csupán azt jelenti, hogy a Goetheanumban nem fogok semmilyen tevékenységet kifejteni (ahogy azt az elmúlt két évben tettem), hanem a belső tájékoztatás és az írásbeli érintkezés minden formájáról is le kell mondanom a jövőben. A nevem ezentúl nem fog szerepelni a vezetőségi közleményeken és okiratokon.

Egészségi állapotomra való tekintettel megértésüket kérem, hogy mostantól a goetheanumos e-mail címemet sem fogom tudni tovább üzemeltetni, ami azt jelenti, hogy a világ minden részére kiterjedő levelezésemet - melyet ha korlátozott mértékben is, de mostanáig megpróbáltam folytatni - legnagyobb sajnálatomra végképp be kell hogy szüntessem. A levelekre és faxokra sem fogok tudni többé válaszolni.

A továbbiakban minden találkozásról és személyes beszélgetésről is le kell mondanom. Sajnos a februárra, márciusra és áprilisra meghirdetett három előadásomat sem fogom tudni megtartani a Goetheanumban. [2013. február 27.: Ünnepség Rudolf Steiner születésnapjára; 2013. március 30. (Nagyszombat): Ünnepség Rudolf Steiner halálának évfordulójára; 2013. március 31. (Húsvétvasárnap): Az első Goetheanum alapkőletétele és az „Ötödik evangélium” - ez a három Prokofjev-előadás volt a Goetheanum programjában meghirdetve (a ford.)]

Különösen fájdalmasnak érzem, hogy kénytelen vagyok lemondani előadói tevékenységemről, hiszen ez a legszebb formája annak, hogy közösen alkossunk szellemi teret az antropozófiai gondolatok elmélyítéséhez. Annak reményében, hogy ez a michaeli tevékenység a jövőben ismét megadatik majd nekem, most kizárólag írói munkásságomra kell koncentrálnom.

Az utóbbi időben megjelent írásaimból is láthatják, hogy az immár két éve tartó betegségem ideje alatt is aktív antropozófiai tevékenységet folytattam. Ez a jövőben sem lesz másként. Idén két újabb könyvem is megjelenik: egyrészt a már meghirdetett könyv a Michael-misztériumról, másrészt a [Szellemtudományi] Főiskoláról szóló könyvem folytatása, mely ezúttal konkrétabban vizsgálja a 19 Klasse-óra tartalmait. Ily módon továbbra is tevékenykedni fogok az antropozófia szolgálatában.

A betegséggel folytatott küzdelmemben kezdettől fogva nagyon sok barát támogatását és együttérzését érzem a világ minden részéről. Ezúton szeretnék mindezért teljes szívemből köszönetet mondani.

Az Önök Szergej Prokofjevje

Goetheanum, 2013. január 14.

 

A levél a Das Goetheanum 2013/6-7. számához csatolt hírlevélben jelent meg (Nachrichtenblatt, 2013/1-2.) 2013. február 9-én. Összeállította és fordította: Korcsog Balázs

 

Előzmények és kapcsolódó anyagok (Szergej O. Prokofjev betegségéről):

(1.) Szergej Prokofjev közleménye (2011. június 11.)

Szergej O. Prokofjev írásai és könyvei a NOVALIS hasábjain

Utolsó frissítés ( 2014. január 19. )
 
< Előző   Következő >