NOVALIS / Főoldal
Támogatási felhívás Nyomtatás E-mail
2014. március 22.

A Novalis folyóirat támogatása

Hét év után - újabb hét esztendő előtt

 

A 2007-ben létrehozott NOVALIS folyóirat és a vele párhuzamosan működő Novalis Szeminárium, majd Zweig lassan hét éve működik. Mi történik az Antropozófiai Társaságban? - mindvégig ez volt lapunk és előadásaink mottója, a társaság eredeti hírlevelének címévé vált kérdésfelvetés jegyében. Mindig is a nemzetközi antropozófiai élet legfontosabb fejleményeiről, a fő antropozófiai folyamatokról - és a világban zajló folyamatokról antropozófiai szemmel - próbáltuk és próbáljuk meg tájékoztatni olvasóinkat és a hallgatóságot: tettük ezt az elmúlt hét év során mintegy 300 cikk (fordítás és saját írás), valamint 150 előadás és szeminárium keretében.

Évek óta együttműködünk a dornachi Általános Antropozófiai Társaság részeként működő Magyar Antropozófiai Társasággal és annak folyóiratával (korábban Új Impulzus, jelenleg Antropozófia), és együttműködés alakult ki a Peter Selg vezette arlesheimi Ita Wegman Intézettel is.

Munkánk anyagi feltételeit egy 2007 elején - magyar antropozófus barátainktól - kapott támogatás biztosította. Ez évtől azonban további támogatásra lesz szükségünk, hogy munkánkat az elkövetkező hét évben is tovább folytathassuk - a szükséges megújulás és a szellemi folytonosság jegyében. A szociális élet és a hármas tagozódás szellemiségének megfelelően a támogatás nem magát a szellemi munkát honorálja - az ugyanis megfizethetetlen -, hanem a munkafeltételeket biztosítja és a felmerülő költségeket fedezi.

 

Korcsog Balázs

a Novalis alapító szerkesztője

(novalis @ novalis.hu)

Budapest, 2014. március 23.
Utolsó frissítés ( 2014. április 06. )
 
< Előző   Következő >