NOVALIS / Főoldal
Az 5G - a végső támadás. Teljesen elvág minket a szellemi világtól? Nyomtatás E-mail
2019. május 14.

ImageAz 5G – a végső támadás

 

„A teljes elektromágneses lefedettséggel járó hálózat azzal fenyeget, hogy egy teljes illúzióvilág börtönébe zárja az embert. És végképp elfeledteti vele a szellemet.” (Thomas Meyer)

 

Az utóbbi időben több külföldi antropozófiai lap is foglalkozott a tervezett 5G (ötödik generációs) mobilhálózattal, szellemtudományos szempontból. Svájcban polgári tiltakozás és aláírásgyűjtés indult ellene, az egészségre is káros hatásai miatt („A svájciak nem kísérleti patkányok.”). A következőkben Thomas Meyer márciusi vezércikkét közöljük.

 

 

Elvág minket a szellemi világtól?

Gondolatok a készülő 5G mobilhálózathoz

 

Az új szupergyors, jóval nagyobb teljesítményű, vezeték nélküli technológia, melyet legkésőbb 2020-ban terveznek bevezetni, minden bizonnyal forradalmasítani fogja a mobiltelefont és az internetet. Ebben pillanatnyilag Kína jár az élen. Az 5G százszor erősebb teljesítményre lesz képes, mint a jelenleg használt, negyedik generációs hálózat (4G). Hogy csak egyet említsünk a beígért felhasználási lehetőségek közül: teljes filmek letöltését teszi majd lehetővé másodpercek alatt. Sok felhasználó lelkesen fogadta a hírt. Ám ez azzal fenyeget, hogy minden valóság „virtuális valósággá” válik.

 

Ahhoz, hogy működőképessé tegyék ezt az új technológiát, az eddiginél sokkal sűrűbb, szinte hézagmentes antennaerdőre lesz szükség: apró, de nagy teljesítményű jeladótornyok egész erdejére. Ezek néhány milliméteres hullámokat használnak, ám ezek a hullámok nem tudnak áthatolni az épületeken, ezért tengernyi új jeladóra lesz szükség. Eddig elég volt, ha 50–70 kilométerre voltak egymástól ezek a jeladók. Az 5G-hez 300 méterenként kell miniantennákat (minijeladókat) telepíteni. Így ez a hálózat gyakorlatilag az egész világon teljes lefedettséget fog biztosítani. De az elektromágneses sugárterhelés óriási mértékben fog növekedni.

 

Valós, szellemi nézőpontból

Az elektromágneses technikák mind a „természetalatti” világok erőiből merítenek. Szellemtudományos nézőpontból ez Ahrimán és seregeinek felségterülete. Ahrimán az intellektus, a hideg, számító értelem szelleme, aki egy olyan világképet közvetít, melyben csak érzékelhető-fizikai folyamatok vannak, ahol végső soron minden anyagi természetű, s ahol az érzékfeletti dolgoknak nincs helye. Éppen ezért ezt a szellemiséget „korlátolt” intelligenciának is nevezhetjük. Ez teljes ellentétben áll Michael szellemiségével, aki emellett egy spirituális világképhez is hozzásegíti az embert. A többnyire dicsőített új technológia csak újabb lökést, még erősebb felhajtóerőt ad az ahrimáni lényeknek.

 

Egy intő imagináció

Ezeket a lényeket képszerűen, imaginatív módon hollószerű, fekete vészmadarakként élhetjük át, melyek a földalatti világhoz tartoznak, de a 20. század során erőteljesen felfelé nyomulnak, felszínre törnek, és „el akarják vágni az embereket Michael szellemi fényétől”. – „E hollószerű, fekete vészmadaraknak az a szándékuk, hogy az emberiséget teljesen behálózzák a materializmusba, és kozmikus szinten magukat a gondolatokat és érzéseket is anyagivá, anyagszerűvé tegyék. (…) Ezzel azonban a »legnagyobb illúzió« öltene testet, s venne fel kozmikus-valós alakot, ami csak létezhet.”[*]

 

A teljes elektromágneses lefedettséggel járó hálózat azzal fenyeget, hogy egy teljes illúzióvilág börtönébe zárja az embert. És végképp elfeledteti vele a szellemet – így a saját szellemi individualitását, és azokat a lényeket is, mint Ahrimán és Lucifer. Ezt kellene fontolóra vennünk az új technológia kapcsán, amely óriás léptekkel visz bennünket e veszély felé.

 

Ezt a veszélyt azonban még elháríthatjuk, folytatódik az idézett kijelentés, „ha a pusztán materiális dolgok iránti vágyakozás kiegészül a szellemi dolgok iránti vággyal”. Csak és kizárólag így háríthatjuk el ezt a veszélyt. A kulcskérdés ebben az ügyben tehát így szól: hogyan tudjuk értelmes módon felkelteni és megőrizni, ápolni a szellemiség és a szellemi dolgok iránti vágyat? Hiszen akkor az említett technológiák korlátolt intelligenciájával egy felszabadító erejű spirituális intelligenciát tudunk szembeállítani, amely képes sakkban tartani vagy akár semlegesíteni e technológiák káros következményeit.

 

Írta: Thomas Meyer

 

Fordította: Korcsog Balázs

 

Németül megjelent a Der Europäer 2019. márciusi számában, angolul a The Present Age 2019. márciusi számában (Editorial).



[*] Helmuth von Moltke halál utáni (post mortem) közlése 1924. január 13-án. In: Helmuth von Moltke (1848–1916). Dokumente zu seinem Leben und Wirken (Dokumentumok Helmuth von Moltke életéről és működéséről), 2. kötet.

 

 

Ha szeretne még ilyen cikkeket olvasni, támogassa a NOVALIS munkáját! Minden TÁMOGATÁST köszönettel fogadunk a folyóirat működtetéséhez és az ehhez kapcsolódó kutatómunka finanszírozásához az alábbi számlaszámra:

10700378-28430702-51100005

(CIB Bank, szml. tul.: Korcsog Balázs / Novalis folyóirat) 

IBAN: HU29 10700378-28430702-51100005

  BIC/SWIFT: CIBHHUHB

 

Utolsó frissítés ( 2020. december 17. )
 
< Előző   Következő >