NOVALIS / Főoldal
A Prokofjev Akadémia megnyitója Heidelbergben Nyomtatás E-mail
2021. június 03.

ImageA Szergej O. Prokofjev Akadémia megnyitója Heidelbergben

 

A transzhumanizmus technokrata emberképével az Ember valódi képét kell szembeállítanunk…!

2021. április 11-én, egy vasárnapi napon, Ralf Gleide és Ricarda Murswiek vezetésével Heidelbergben megnyílt a Szergej O. Prokofjev Akadémia. A szűk körben tartott eseményen felszólalt Astrid Prokofieff [Szergej Prokofjev özvegye], Ricarda Murswiek, Ralf Gleide és Friedrich Engelhardt. A megnyitót zene és az Alapkő-meditáció felolvasása keretezte.

A Szergej O. Prokofjev Akadémia azt tekinti feladatának, hogy a világunkat egyre inkább elsötétítő történések közepette a figyelmet a 20. század és a rákövetkező évszázadok Nagy Eseményére irányítsa: Krisztus megjelenésére az éteriségben. A technokrata emberképpel, ahogy az például a transzhumanizmusban megjelenik, az Ember valódi képét kell szembeállítanunk. Kevesen kutatták olyan elmélyülten Rudolf Steiner nyomán ezt a képet, mint Szergej O. Prokofjev. Az ő munkássága roppant körültekintően, ugyanakkor nagyon erőteljesen tárja fel a Krisztus-impulzus mélységeit. A Prokofjev Akadémiának az a célkitűzése, hogy gondozza ezt az életművet, és tovább vigye, s amennyire lehetséges, közkinccsé tegye a Prokofjev által alkalmazott kutatási módszert, amely az antropozófia kutatási módszerét magát testesíti meg. Mindezt előadások, szemináriumok, konferenciák és publikációk segítségével.

(fordította: Korcsog Balázs)

 

A tudósítás az Ein Nachrichtenblatt nevű független dornachi hírlevél 2021. május 2-i számában jelent meg (Nr. 10/2021, p. 15.).

 

Szergej O. Prokofjev legújabb könyvének összefoglalója:

Rudolf Steiner spirituális biográfiája. Töredék (Ralf Gleide könyvismertetője)

 

Ha szeretne még ilyen cikkeket olvasni, támogassa a NOVALIS munkáját! Minden támogatást köszönettel fogadunk a folyóirat működtetéséhez, az előadásokhoz és írásokhoz szükséges kutatómunka finanszírozásához, és az elkészült művek közzétételéhez (könyvek, cikkek, fordítások, előadások) az alábbi számlaszámra:

10700378-28430702-51100005

(CIB Bank, szml. tul.: Korcsog Balázs / Novalis támogatás) 

IBAN: HU29 10700378-28430702-51100005

  BIC/SWIFT: CIBHHUHB


Utolsó frissítés ( 2021. június 03. )
 
< Előző   Következő >