NOVALIS / Főoldal
Szellemtudományos gyorsmérleg, 2021: Hitler, Merkel, Metaverzum Nyomtatás E-mail
2021. december 30.

Image2021-es szellemtudományos gyorsmérleg

Hitler, Merkel, Metaverzum

 

·       minden akadály és hátráltató tényező ellenére március közepére megjelent A MAGYAR GÉNIUSZ című új könyvem, a magyar népszellem témájának első szellemtudományos feldolgozása. (Megrendelhető itt: A Magyar géniusz – Magyar Antropozófiai Társaság (antropozofia.hu))

·      tavasszal két online közvetített előadást tartottam Rudolf Steiner születésének körülményeiről (az 1. részben a család és a szülőhely, a 2. részben a születés időpontjának szellemi összefüggéseiről), mindkét előadás visszanézhető (mindkettő 30 percnél kezdődik): az 1. rész itt: https://fb.watch/adsgbsKd_I/, a 2. rész itt: https://fb.watch/adspXFpHAS/

·       ősszel (szeptember végétől december végéig) hét előadás hangzott el a Rudolf Steiner Házban, a szerdai Prokofjev Szeminárium keretében, köztük külön előadás szólt MICHAEL, MAMMON és az 1879-es év spirituális jelentőségéről (azóta megjelent az AntropoSophia lapban és az Európai Közép-ben is), külön alkalommal foglalkozunk (Tóth Márk Szabad Gondolat-ban olvasható kiváló cikke alapján) Rudolf Steiner és a HIMLŐOLTÁS kérdésével (az antropozófus körökben ezzel kapcsolatban terjesztett valótlanságok, manipulációk és félrevezetések miatt), és legutóbb, dec. 22-én éves összefoglalót tartottam az utóbbi hónapok két fontos fejleménye kapcsán: (1) METÁ-vá, azaz METAVERZUMMÁ, a való világ „helyettesítőjének” szánt virtuális valóságvilággá alakul a Facebook, illetve (2) az új német kormánnyal új szakaszhoz érkezik az európai Közép elleni százéves háború, melynek végrehajtói - Európa és Németország „sírásói”: Hitler, Merkel, és társaik

·    a METÁ-ról szóló október végi bejelentés az év egyik (ha nem a) legfontosabb eseménye volt, szellemtudományos nézőpontból is: itt bújik ki a szög a zsákból, hogy mire megy ki a játék, hogy miről is szólt valójában a tavalyi és az idei esztendő. Az emberhez legközelebbi érzékfeletti világba (az éteriségbe, ahol korunkban Krisztus megtapasztalható) való felemelkedés helyett a természetalatti, alsó asztrális világ virtuális valóságába akarják zárni az embereket. Ez az ellen- vagy árnyékuniverzum a Metaverzum, röviden META. (Rövid összefoglaló a bejelentésről itt olvasható: https://forbes.hu/uzlet/meta-facebook-metaverzum-video/) 

·       az év második felében lefordítottam Szergej Prokofjev Rudolf Steiner és az ezoterikus kereszténység mesterei című könyvének első harmadát (a tervek szerint őszre elkészül a teljes könyv). A többi téma mellett ennek első, bevezető fejezetét dolgoztuk fel a Prokofjev Szeminárium alkalmain. Jövőre a hét mesterrel folytatjuk: Mánival, Jézus mesterrel, Szkíthiánosszal és a többiekkel...!!!

·       több tanulmányom és fordításom is megjelent az Európai Közép, az AntropoSophia és a Michaeliták című lapokban (lásd itt: Novalis Szellemtudományi és antropozófiai folyóirat - Szellemtudományos folyóirat-publikációk (2003-2021))

·      és idén is számos cikkemet és fordításomat föltettem a 14 éve saját erőből működtetett Novalis-ra... (ide :-)

 

Korcsog Balázs

Utolsó frissítés ( 2021. december 31. )
 
< Előző   Következő >