NOVALIS / Főoldal
Michaela Glöckler és Karin Michael felhívása a kötelező oltás ellen Nyomtatás E-mail
2022. január 20.

ImageFelhívás nagyobb egyéni felelősségvállalásra, és a kötelező COVID-19 oltás ellen

 

Karl Lauterbach egészségügyi miniszterhez, a szövetségi államok egészségügyi minisztereihez és a német Bundestag képviselőihez

 

A COVID-19 oltásról szóló szabad döntés tudományos indokai :

Egy világjárvány esetében a fertőzés1/2, a betegség3 és az esetleges halálozás elleni védekezésen van a hangsúly. Az eddig kifejlesztett vakcinák azonban csak bizonyos mértékig védenek4. A veszélyeztetett, már meglévő alapbetegségekkel rendelkezőknek és az időseknek átmeneti védelmet nyújtanak a betegség súlyos lefolyásával szemben. Hosszú távon azonban sem a betegség kialakulását, sem pedig mások esetleges megfertőzését nem tudják megakadályozni. Az eddig ismertté vált mellékhatások is gyakoribbak azoknál, mint amelyeket a hagyományos vakcináknál megismertünk, különösen a fiatalabbak körében.5 Ezért elengedhetetlennek tartjuk az egyéni kockázat-haszon mérlegelést.

A profitorientáltan működő kórházak gyorsan elérik kapacitásuk határát. Az egészségügyi rendszer túlterheltségéből eredő, a lakosságot fenyegető közvetett veszélyt a kapacitások növelésével kell ellensúlyozni. A polgári szabadságjogok korlátozásával és a kilátásba helyezett  kötelező védőoltásokkal szemben ez arányosabb, betegközpontúbb és fenntarthatóbb megoldást jelent.

Az egyéni felelősség és a lelkiismereti szabadság növelik a rezilienciát és a vitalitást

A szalutogenezis, a reziliencia és a pszichoneuroimmunológia területén folytatott kutatásokból tudjuk, hogy a belső értékrenddel, optimista életszemlélettel és vallásos vagy spirituális orientációval rendelkező emberek erősebb reziliencia forrásokkal rendelkeznek. A félelem és a kényszer viszont olyan érzelmekkel társulnak, amelyek aláássák a rugalmasságot. Ezért mindenkinek, de különösen azoknak, akik az egészségügyben dolgoznak - és ezáltal nagyobb kockázatnak vannak kitéve -  lehetővé kell tenni, hogy szabadon és önállóan dönthessenek a COVID-19 elleni védőoltás mellett vagy ellen - különösen azért, mert ez a védőoltás csak korlátozott mértékben véd. 

 

Az egyén érdekeinek védelme az egoizmus és a konformizmus közötti feszültség területén

 

Felhívásunk a szabadság, a szolidaritás és a méltóság központi fontosságú európai értékeinek megőrzésére irányul, amelyeket a COVID-19 elleni védőoltás jelenleg tárgyalt kötelezővé tétele által veszélyeztetve látunk. E veszélyre való tekintettel örvendetes, hogy az Európa Tanács 2021. január 27-én állásfoglalást fogadott el a kötelező COVID-19 vakcinázás ellen. E határozat azt is biztosítani kívánja, hogy "senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés azért, mert nincsen beoltva, mivel számára ez egészségügyi kockázatot jelenthet, vagy mert nem akarja beoltatni magát"6.

 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Arra kérjük Önöket, hogy döntsenek a COVID-19 oltás kötelezővé tétele ellen, valamint a nagyobb egyéni felelősségvállalás  mellett.

                             Dr. med. Michaela Glöckler      Dr. med. Karin Michael

2021. december 9., csütörtök

                                                                                              

A fordítást készítette: Kuntz Orsolya

Forrás: https://www.anthroposophie-lebensnah.de/fileadmin/wortgetreu/user_upload/0_Appell_gegen_Impfpflicht.pdf?fbclid=IwAR3f1in3JS8w89ETu_GILn8IABOhZubV40vtxFUOLC2K29Y6rnhdjv40Xp0

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-montag-235.html#Drosten-Geimpfte-mit substanziellem-Risiko

https://www.bmj.com/content/375/bmj-2021-067873

https://www.gov.il/BlobFolder/reports/vaccine-efficacy-safety-follow-up

committee/he/files_publications_corona_booster-27082021.pdf (09.12.2021)

https://www.pei.de/DE/newsroom/dossier/coronavirus/coronavirus

inhalt.html;jsessionid=B5DDF4217EAD1D9212E90CE0E013ADE9.intranet221?nn=169730&cms_pos=6 (09.12.2021)

https://pace.coe.int/en/files/29004/html (siehe Punkt 7.3.1 und 7.3.2)

Utolsó frissítés ( 2022. január 26. )
 
< Előző   Következő >