NOVALIS / Főoldal
Kafka és a küszöb; Magyar eredet, magyar identitás; Európai Közép Nyomtatás E-mail
2024. június 05.

Kafka és a küszöb, 2. rész (Rilke, Kafka és Rudolf Steiner. Küszöb- és angyalélmény a 20. században). Június 19. szerda 18h, Rudolf Steiner Ház

A júniusra tervezett Magyar eredet, magyar identitás című szimpózium a tervek szerint szeptemberben lesz megrendezve az Európai Közép és a Makovecz Központ közös szervezésében (Ertsey Attila, G. Ekler Ágnes, Korcsog Balázs és Zajti Ferenc előadásaival).

ImageAz előadásokról részletek itt találhatók. Kapcsolódó könyvek: A Magyar géniusz (A magyar népszellem, nyelvszellem és gondolkodásszellem nyomában); Ki a közép-európai népszellem? (Az európai arkangyalok működése).

És megjelent az Európai Közép 2024. nyári száma. Részlet Ertsey Attila szerkesztői bevezetőjéből: "Nyári számunkban Korcsog Balázs a Karácsonyi Gyűlés és a társaság újjáalapításának karmikus összefüggéseit vizsgálja. Vajon kik ezek a szereplők, akik talán itt vannak körülöttünk? Mintha ismétlődnének a történések. (...) Egy világháború küszöbén egyensúlyozunk, de most a 'valótlanság karmájának' és Közép-Európa szétverésének évszázada lejárni látszik, és a feltámadás ideje közeleg. (...) Az egész történés mögött az emberiség beavatási folyamata áll. Ott toporgunk a Küszöb előtt. Ennek a határélménynek az átélése ma öntudatlanul vagy tudatosan is történhet. Erre is érvényes Jakob Böhme mondása: csak az lépheti át a küszöböt, aki már ebben az életében meghalt és feltámadt."

 

 

Image

Utolsó frissítés ( 2024. június 06. )
 
< Előző   Következő >