NOVALIS / Főoldal arrow ALAPKŐ-meditáció arrow Száz éve (Vor hundert Jahren)
Száz éve (Vor hundert Jahren) Nyomtatás E-mail
2008. augusztus 29.

1908. augusztus második fele: badeni-elzászi kiskörút

A stuttgarti előadássorozat (A világ, a Föld és az ember) után Rudolf Steiner augusztus második felében a „sváb fővárostól” valamivel nyugatra fekvő vidéken, a badeni és az elzászi területek központjában marad.

Augusztus 18.: PFORZHEIM. Rudolf Steiner részvételével és ünnepi felszólalásával ekkor kerül sor a pforzheimi Zweig megalapítására.

Augusztus 19.: KARLSRUHE. Rudolf Steiner egy nyilvános előadást tart a germán mítoszokról és a germán istenekről szóló mondákról - Kaspar Hauser szülővárosában.

Augusztus 20.: MALSCH. Rudolf Steiner másnap ellátogat a Karlsruhe melletti (!) Malschba, a jövő év tavaszán felavatott úgynevezett malschi modellépület (egy kis fatemplom, a későbbi János-épület [a Johannesbau] és az első Goetheanum egyik legfontosabb előzményének-előképének) helyszínére, és útmutatásokat ad az építéshez.

Augusztus 21-29.: BARR. Rudolf Steiner és Marie von Sivers 1908. augusztus második felének nagy részét elzászi barátjuk, Edouard Schuré házában töltik.

Augusztus 30: STRASSBURG. Az elzászi napok után, de még az elutazás előtt a strassburgi Zweigben is sor kerül egy előadásra.

Rudolf Steiner augusztus utolsó napján indul tovább az augusztusi előadások délnyugat-német (sváb) vidékéről a délkelet-német (szász) területek egyik központja, az 1908-as év utolsó önálló nagy ciklusának helyszíne: Lipcse felé.

Utolsó frissítés ( 2008. október 05. )
 
< Előző