NOVALIS / Főoldal arrow 1909 arrow Száz éve (Vor hundert Jahren)
Száz éve (Vor hundert Jahren) Nyomtatás E-mail
2009. február 28.

1909. március eleje (Berlin - München - Berlin)

Rudolf Steiner március 1-jén érkezik vissza Berlinbe az 1909-es év harmadik előadó körútjáról, és két nappal később, március 3-án egy ezoterikus órát (ES), március 4-én pedig egy nyilvános előadást tart Az emberi temperamentumok titkáról (GA 57).

1909. március 6-9.: MÜNCHEN. Az elzászi író és teozófus, Edouard Schuré Lucifer gyermekei című drámája augusztus végi bemutatójának előkészítése végett Rudolf Steiner Münchenbe utazik, ahol a szervezési munkálatok mellett három előadásra és egy ezoterikus órára is sor kerül: a március 6-ai nyilvános előadáson „Egészségügyi” kérdésekről esik szó a szellemtudomány fényében (GA 57), a másnapi Zweig-előadás témája A reinkarnáció bizalmasabb kérdései - ez a március 7-ei müncheni megszólalás a spirituális ökonómiával kapcsolatos előadásokat összegyűjtő kötet harmadik darabja (GA 109), március 8-án pedig egy ezoterikus órán kívül Rudolf Steiner egy nyilvános előadást is tart Öntudatlan és tudatos tisztánlátás címmel (vö. GA 57).

Rudolf Steiner március 9-én érkezik vissza Berlinbe, ahol az elkövetkező napokban az Építészek Házában tartott nyilvános előadássorozatát folytatja: Goethe Faustjának rejtélyeiről beszél - március 11-én exoterikus, 12-én pedig ezoterikus szempontból. „Láthatjuk tehát, hogy Goethe valójában az emberi léleknek a szellemi világba vezető útját mutatja be nekünk.” (GA 57)

Utolsó frissítés ( 2009. március 01. )
 
< Előző   Következő >