NOVALIS / Főoldal arrow Megnézhető előadások arrow A Goetheanum pünkösdi ülésszaka (Pfingsttagung am Goetheanum)
A Goetheanum pünkösdi ülésszaka (Pfingsttagung am Goetheanum) Nyomtatás E-mail
2010. május 22.

Image

Egy individualitás sorsának alakulása és közreműködése a Michael-áramlatban

Julianus Apostata - Herzeleide - Tycho Brahe

Pünkösdi ülésszak a Goetheanumban

2010. május 21-24.

 

2010. május 21. este: Az ülésszak megnyitója; „Egymagában senki sem boldogul, csak aki a kellő időben másokkal összefog” - A karma-gondolat a pünkösdi események fényében (Michael Debus előadása)

2010. május 22. délelőtt: A Nap követője - Mítoszok és misztériumok Julianus Apostata gondolkodásában (Harald Schwaetzer előadása); délután: Herzeleide alakja Wolfram von Eschenbach Parzivaljában - Az elbeszélő költemény mint életrajz (Walter Schafarschik előadása); este: „A tündöklő napnál is fényesebb” - A Herzeleide-inkarnáció sorsmotívumai az idők folyamán (a Goetheanum euritmia-társulatának előadása, művészeti vezető: Hans Peter Strumm)

2010. május 23. (Pünkösdvasárnap) délelőtt: A sors szükségszerűsége és a szabadság - A karma újfajta megértése a pünkösdi gondolat jegyében (Paul Mackay előadása); „Gondolati fények” (a Goetheanum euritmia-társulatának pünkösdi matinéja, művészeti vezető: Carina Schmid); délután: „Felfelé tekintett, az eget kémlelve” - Tycho Brahe élete és munkássága (Wolfgang Held előadása); este: Julianus Apostata és Tycho Brahe: a fejlődési út lépcsőfokai (színielőadás és dramatikus felolvasás, művészeti vezető: Peter Engels és Johannes Händler)

2010. május 24. (Pünkösdhétfő) délelőtt: Tycho Brahe individualitásának jövőbe mutató tevékenysége a Michael-iskola szellemében (Otfried Doerfler előadása)

Utolsó frissítés ( 2011. december 27. )
 
< Előző   Következő >