NOVALIS / Főoldal arrow Keresés
Prokofjev első posztumusz könyve (a 67 éve született Szergej Olegovics tiszteletére) Nyomtatás E-mail
2021. január 16.

ImageSzergej O. Prokofjev

Rudolf Steiner és az

ezoterikus kereszténység mesterei

 

Az ezoterikus kereszténység hét mestere kezdettől fogva kapcsolatban van az emberiséggel, és a jövőben is mindvégig kísérni fogja annak fejlődését. Ez a hét mester: Mánész, Zarathusztra (Jézus mester), Szkíthiánosz, Gótama Buddha, Maitréja bódhiszattva, Novalis és Christian Rosenkreutz. Szergej Prokofjev arra a kérdésre keresi a választ fejtegetéseiben, milyen megkülönböztetett helyet foglal el Rudolf Steiner ebben a héttagú kozmoszban. Eközben Steiner individualitásának karmikus biográfiájáról és beavatási útjáról is beszél.

 

Szergej Prokofjev már a legelső könyvében (Rudolf Steiner és az új misztériumok alapvetése) feltette a kérdést Steiner misztériumnevére vonatkozóan, de akkor még nyitva hagyta ezt a problémát. A szerző ebben a könyvében – sok más téma mellett – ismét nekirugaszkodott ennek a kérdésnek, s ezúttal választ is ad rá.

 

Fordítójának, Ursula Preussnak a halála, valamint számos más könyvének munkálatai miatt Prokofjevnek többször is félre kellett tennie ezt a témát, amelyen tulajdonképpen kezdettől fogva, antropozófiai tevékenysége legelejétől dolgozott. A szerző halála, s úgy tizenhárom évvel az eredetileg tervezett megjelentetés időpontja után, most végre napvilágot láthat Prokofjevnek ez a régóta várt, nagy jelentőségű műve, amely alapvető kérdéseket és félreértéseket segít tisztázni az ezoterikus kereszténység mestereinek kilétével és a bódhiszattva-kérdéssel kapcsolatban.

 

Sergej O. Prokofieff: Rudolf Steiner und die Meister des esoterischen Christentums. Verlag am Goetheanum, 2018.

(K. B.)

 

Ha szeretne még ilyen cikkeket olvasni, támogassa a NOVALIS munkáját! Minden TÁMOGATÁST köszönettel fogadunk a folyóirat működtetéséhez és az ehhez kapcsolódó kutatómunka finanszírozásához az alábbi számlaszámra:

10700378-28430702-51100005

(CIB Bank, szml. tul.: Korcsog Balázs / Novalis folyóirat) 

IBAN: HU29 10700378-28430702-51100005

  BIC/SWIFT: CIBHHUHB


 

Utolsó frissítés ( 2021. január 16. )
 
< Előző   Következő >